Gensidig dialog er en forudsætning for det gode forældresamarbejde. Vi har et fælles ansvar for, at jeres barn udvikles og trives. Det er afgørende for os, at I som forældre har tillid til os og føler jer velkomne i huset. Samtidig forventer vi, at I orienterer os, hvis der sker noget i familien, der kan have betydning for jeres barns trivsel.
Aula
Aula er vores primære kommunikationskanal. Her kan I kontakte medarbejdere og leder, hvis I har en besked. Det er også her, I indmelder ferie og sygdom, og her vi deler praktiske informationer og sender invitationer til arrangementer ud.
Flere gange om ugen deler stuerne billeder og historier fra hverdagen i institutionen, så I kan følge med i, hvad jeres barn laver.
Forældresamtaler og forældremøder
Vi laver trivselsvurderinger på alle børn to gange om året, og som forælder bliver du indkaldt til minimum en trivselssamtale om året. Vi sprogvurderer barnet, når det er tre og fem år. Derudover har vi samtaler ved overgangen fra vuggestue til børnehave og fra børnehave til skole.
Er der noget, du ellers har brug for at vende, er du altid velkommen til at tage fat i en medarbejder og aftale et tidspunkt til dette.
Vi har to forældremøder om året. Hvert efterår holder vi forældremøde for hele huset, hvor der også er valg til forældrerådet og om foråret holder vi en fællesspisning, der kombinerer forældremøde og hyggeligt samvær på stuerne. Vi holder årlige arbejdsweekender, hvor dem, der har lyst, kan komme og hygge om at holde vores legepladser og udendørsområder pæne og velholdte.
Forældreråd
I forældrerådet er du med til at diskutere og definere de værdier, som ligger til grund for den pædagogik, der præger aktiviteterne og hverdagen her i Børnehuset Scandiagade. Du har derfor mulighed for at præge institutionen på mange niveauer. Du kommer tæt på vores dagligdag og lærer medarbejderne og de andre forældre at kende.
Forældrerådet er sammensat af forældrerepræsentanter, medarbejderrepræsentanter og den pædagogiske leder. Valg til forældrerådet sker en gang årligt på et forældremøde for hele institutionen. Forældrerådet holder møder fire til seks gange om året. Forældrerådet holder løbende forældrekaffe, hvor I inviteres til at blive til en snak og en kop kaffe i forbindelse med, at I henter jeres barn.
Forældrebestyrelse
I Københavns Kommune er alle dagtilbud organiseret i klynger, og hver klynge har en forældrebestyrelse. Forældrebestyrelsen fastsætter principper for klyngens arbejde og for samarbejdet mellem institutionen og hjemmet. Forældrebestyrelsen består af forældrerepræsentanter fra alle enheder i klyngen, personalerepræsentanter og klyngelederen.
Forældrerepræsentanten bliver valgt blandt medlemmerne i institutionens forældreråd. Forældrebestyrelsen holder møder seks gange om året.
Læs mere om forældreindflydelse på Københavns Kommunes hjemmeside.